The Serpent's Tooth Mystery<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 93
Utgitt: 1988
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Tigerslangen

Tagline:
Frank and Joe are drawn into a snakepit of danger and deceit!

Handling:
Flere giftige slanger er stjålet fra Bayport Zoologiske Hage. Blant dem er en tigerslange, hvis gift kan drepe et menneske i løpet av minutter.

Bevisene i saken peker mot at Frank og Joes venn Phil Cohen står bak forbrytelsen, og Phil kan også bli anklaget for mord ettersom en slangeekspert i dyrehagen svever mellom liv og død etter å ha blitt funnet tilsynelatende bitt av tigerslangen.

Det hjelper heller ikke at Phil oppfører seg mistenkelig, og faktisk forsvinner fra byen etter at anklagene mot ham dukker opp.

Hardyguttene forsøker å bevise at vennen deres er uskyldig, og oppdager fort at de har fiender som ikke bare ønsker å true dem - de ønsker å drepe dem.

   Fenton Hardy frowned. "Tyrus didn't tell you the worst of it, Phil."
   "The worst of it? How can it get worse?"
   "If Dr. Michaels dies, it changes everything," Fenton Hardy said quietly.
   "It's like this," Tyrus Reeves explained. "If he dies and they prove he was injured during a criminal act, you could be tried for murder."
   "Murder!" Joe gasped.
   Phil put his head in his hands.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Ingen stor bok. Handlingen er rett og slett lite engasjerende og kjedelig fortalt. Idéen om giftige slanger som er løs i Bayport er i utgangspunktet spennende, men her faller plottet litt igjennom. At det store spørsmålet er om Phil Cohen er skyldig eller ikke trekker heller ikke opp - leserne er ikke dummere enn at de skjønner at Phil ikke er skurk. Det som dog er positivt, er at vi blir mer kjent med nettopp Phil Cohen - en karakter som alltid har vært mer i bakgrunnen i serien.

Forsider:

USA, 1988.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Serpent's Tooth Mystery' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!