Lost in Gator Swamp<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 142
Utgitt: 1997
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Lee MacLeod
Norsk tittel: Sumpfeber

Tagline:
A search for clues leads Frank and Joe into treacherous waters!

Handling:
Frank og Joe har dratt til Everglades for å oppleve spenningen i sumpene i Florida. Men spenningen blir for mye av det gode når de får trøbbel midt i ingenmannsland.

Sumpbåten de kjører blir sabotert, guttene fanges i kvikksand, og Frank og Joe blir også kjent med Everglades-alligatorene på farlig nært hold: Noen er ute etter å drukne Hardy-guttene i fare.

Guttene mistenker at problemene de utsettes for har sammenheng med et nylig tyveri i Miami, ettersom både kjeltringene og tyvegodset har forsvunnet i Everglades.

Etterforskningen fører dem fra én fare til en annen: I det alligator-hjemsøkte Everglades fører nemlig mysteriet guttene i klørne på de livsfarlige ranerne - som er villige til å gå til ekstreme skritt for å kvitte seg med guttene og vennene deres. Samtidig gjør et voldsomt uvær sitt for å blåse Hardyene vekk fra jordens overflate. Og i bakgrunnen lurer en mannevond, enøyet alligator.

   "Do you sell snorkeling equipment?" the red-haired man asked in a deep voice.
   "I'm not sure," Joe replied. "Is there any place to snorkel in a swamp?"
   Joe was trying to be funny, but the red-haired man did not smile. "I'm going to Key West," he muttered.
   "Key West?" Joe asked. "That's a hundred miles from here."
   The red-haired man sneered. "Do you have snorkeling equipment or not?"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Mens serien, som jeg har påpekt flere ganger tidligere, synker i kvaliteten etter hvert, er dette en av de bøkene jeg synes minner om en god, gammel Hardy-historie. Den kan i hvert fall forsvares som bedre enn flere av de seneste bøkene som ble utgitt i Norge, og det var da også grunnen til at jeg bestemte meg for å oversette den etter å ha lest den. Mysteriet er spennende, selv om løsningen ikke akkurat er rakettforskning å tenke seg fram til. Men guttene havner i stor fare, og det er til tider ganske uhyggelig stemning når de havner i klørne på bandittene. Absolutt godkjent!

Forsider:

USA, 1997.
Lee MacLeod.


Har du lest 'Lost in Gator Swamp' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!