Fullt navn: Nancy Drew
Alder: 16-18
Sivil status: Kjæreste med Ned Nickerson
Bosted: River Heights
Yrke: Student
Beskrivelse: Vakker, rødblondt hår
Første opptreden (med Hardy-guttene): Jul med detektiv Nancy Drew og Hardy-guttene

Den unge detektiven Nancy Drew er naturligvis mest kjent for sin egen bokserie, med en rekke utgivelser også her til lands. Men i «Jul med detektiv Nancy Drew og Hardy-guttene» får vi vite at hun også er gode venner med Hardy-guttene, og løser flere mysterier sammen med dem.

Nancy kommer fra byen River Heights, hvis eksakt beliggenhet er ukjent, men antakelig er det et godt stykke fra Bayport. Der bor hun sammen med faren, advoktaten Carson Drew, og husholdersken Hannah Gruen. Moren hennes døde mens Nancy ennå var liten. Hun har en liten terrier som heter Togo, og som gjerne blir med henne på hennes eventyr.

Hun er altså en venninne av Hardy-guttene, og tilbringer blant annet en sommerferie hos guttene i Bayport. Da blir de raskt innblandet i mysterier, og trioen viser seg svært effektiv i å løse mysteriene med et utmerket samarbeid. Hun får også besøk av guttene på hennes eget hjemsted, for eksempel i juleferien.

CARSON DREW
Faren til Nancy Drew driver som advokat i River Heights, der han bor sammen med datteren og husholdersken Hannah Gruen. Hardy-guttene er på juleferie hos Drew-familien når en venn av familien anklages for bankunderslag, og herr Drew representerer ham i retten.

GEORGE FAYNE
En av Nancy Drews bestevenninner. Hun er en høy, vilter villkatt av en pike som trives med sitt gutteaktige navn. Hun er dessuten kusinen til Bess Marvin.

BESS MARVIN
En av Nancy Drews bestevenninner, og kusinen til George Fayne. Hun er en søt og rund blondine som alltid later til å måtte slåss mot noen ekstra kilo hun stadig legger på seg fordi hun elsker desserter. Driver med litt småflørting med Joe Hardy når de to havner i snøballkrig mens Hardy-guttene besøker Nancy Drew.

HANNAH GRUEN
Husholdersken hjemme hos Carson Drew og datteren Nancy. Ifølge Joe er hun «like flink til å lage mat som tante Gertrude», og hun er ikke fremmed for å sette Hardy-guttene i gang med litt snømåking.

NED NICKERSON
Ned Nickerson er Nancys kjæreste, som vi så vidt hører om også når hun og Hardy-guttene samarbeider om å løse mysterier. Det spørs imidlertid hvor fornøyd han er med at Nancy prioriterer å forlenge ferien hos guttene i Bayport fremfor ballet hjemme som hun har lovet ham å være med på.

POLITISJEF MCGINNIS
Sjefen for politiet i River Heights. Han og mannskapet hans iler til Hardy-guttene og Nancy Drews hjelp når de avslører to kjeltringer som driver med bankunderslag.

DAVE EVANS
En venn av Bess Marvin og Nancy Drew som hjelper til med datamaskinene på Emerson College. Han hjelper Hardy-guttene og Nancy Drew når de etterforsker et bankunderslag, og avslører at Neil Smith er den virkelige kjeltringen.