Perfect Getaway<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 12
Utgitt: 1988
Sider: 192
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Brian Kotzky
Norsk tittel: Jungelligaen

Tagline:
A vacation from the law is always costly.

Handling:
Når en venninne ber Hardy-guttene om hjelp fordi faren hennes er arrestert, mistenkt for å ha stjålet penger fra sitt eget firma, har de ingen anelse om at de vil bli trukket inn i et vanvittig og livsfarlig eventyr som bringer dem til det mellomamerikanske høylandet.

Det kan se ut som om den arresterte mannen har tatt kontakt med et selskap som hjelper finansmenn til å rømme fra myndighetene, og guttene overtar mannens billetter i et forsøk på å nøste opp i mysteriet.

Og dermed setter de seg også i alvorlig livsfare.

Identiteten deres avsløres av den hemmelige organisasjonen, men guttene klarer likevel å komme seg avgårde til den endelige destinasjonen - en merkelig ranch ved jungelen i Mellom-Amerika. Men de som tror de rømmer hit for å oppnå frihet, tar feil. Dette er en fangeleir der ingen får unnslippe. Aller minst de som forsøker å bryte ned den skruppelløse virksomheten.

   "Yes, sir, money nearly does it all," the chief went on. "But I don't have to tell you two that. Money is what got you down here, right?"
   "Yes, Chief," Frank and Joe answered.
nbsp;  "But I've got news for you," the chief went on. "All the money in the world can't get you out of here, and you remember that. Nobody leaves here before I say they can. Nobody leaves here alive, that is. You got that?"
   "Yes, Chief," the Hardys responded again.
   "Glad you got the message," said the chief. "Now, you boys follow orders, keep your noses clean, and maybe when your two years are up I'll figure I can trust you and let you go home. But remember —— one little foul-up and you two ain't going nowhere, except six feet under the ground."
   "Yes, Chief," said the Hardys, beginning to feel like broken records.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Av Casefiles-bøkene som er blitt oversatt til norsk, er nok dette et av de mest intense. Eventyret som Hardy-guttene opplever i denne boken, overgår det meste de har vært med på tidligere. Ondskapen som herjer i det mellomamerikanske høylandet er grotesk, så mye at det nesten burde vært aldersgrense på boken. Og det føles herlig forfriskende. Det er bare å skaffe seg denne boken på norsk eller engelsk, og nyte. Til og med være litt nervøs på guttenes vegne.

Har du lest 'Perfect Getaway' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!