Arthur E. Gray


Fullt navn: Arthur E. Gray(?)
Alder:
Sivil status:
Bosted:
Yrke: Etterretningsagent
Beskrivelse: Kortvokst, skallet hode og et alminnelig utseende
Første opptreden: «Jungelligaen» (på norsk)

Første gang Den Grå Mannen, eller «The Gray Man» på originalspråket, omtales på norsk er i 2i1-boka «Jungelligaen». Da nevnes han som en mann guttene kan forsøke å kontakte for å komme seg ut av en knipe.

Guttene møter ham imidlertid første gang i begravelsen til Iola Morton, etter at hun er blitt drept av en bilbombe ment for Hardy-guttene(2i1, 5a). Der får de vite at mannen representerer «Nettverket», eller «The Network», som er en topphemmelig organisasjon innenfor det amerikanske etterretningsvesenet, og at navnet Arthur E. Gray er nært opptil kodenavnet hans - Den Grå Mannen(2i1, 5a). Han går for å representere importfirmaet World Import & Export(2i1, 5a), som i virkeligheten er dekknavnet for Nettverket.

Allerede samme dag som Hardy-guttene møter ham første gang, redder han dem fra en internasjonal terrorist. Senere gjengjelder de tjenesten under et raid mot en terrorcelle i London, når Frank redder mannen fra den visse død. Han blir alvorlig skadet, og blir behandlet på et sykehus i London etter bombeangrepet(2i1, 5a).

Allerede da knyttes et løst, men viktig, bånd mellom Gray og Hardy-guttene. Mannen er imidlertid vanskelig å få tak i, og den eneste måten Hardy-guttene med sikkerhet kan nå ham på er via modemet fra Franks hjemmecomputer(2i1, 4a).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons