Fullt navn: Arthur E. Gray(?) / Edward Gray(?)
Alder:
Sivil status:
Bosted:
Yrke: Etterretningsagent
Beskrivelse: Kortvokst, skallet hode og et alminnelig utseende
Første opptreden: «Jungelligaen» (på norsk)

Første gang Den Grå Mannen, eller «The Gray Man» på originalspråket, omtales på norsk er i 2i1-boka «Jungelligaen». Da nevnes han som en mann guttene kan forsøke å kontakte for å komme seg ut av en knipe.

Guttene møter ham imidlertid første gang i begravelsen til Iola Morton, etter at hun er blitt drept av en bilbombe ment for Hardy-guttene(CF 1). Der får de vite at mannen representerer «Nettverket», eller «The Network», som er en topphemmelig organisasjon innenfor det amerikanske etterretningsvesenet, og at navnet Arthur E. Gray er nært opptil kodenavnet hans - Den Grå Mannen(CF 1). Senere får vite at hans virkelige navn muligens er Edward Gray(CF 4). Han går for å representere importfirmaet World Import & Export(CF 1), som i virkeligheten er dekknavnet for Nettverket.

Nettverket holder til i et av Washington D.C.s mer lugubre strøk, i et bygg som på utsiden ser falleferdig ut, men som på innsiden er høyst moderne(CF 4). Den høyeste sjefen for Nettverket er ikke Gray, men en kvinne ved navn Laura van Appels som bor i utkanten av byen. Gray er den eneste i Nettverket, og en av svært få i landet, som kjenner hennes identitet(CF 4).

Allerede samme dag som Hardy-guttene møter ham første gang, redder han dem fra en internasjonal terrorist. Senere gjengjelder de tjenesten under et raid mot en terrorcelle i London, når Frank redder mannen fra den visse død. Han blir alvorlig skadet, og blir behandlet på et sykehus i London etter bombeangrepet(CF 1).

Da knyttes et løst, men viktig, bånd mellom Gray og Hardy-guttene. Mannen er imidlertid vanskelig å få tak i, og den eneste måten Hardy-guttene med sikkerhet kan nå ham på er via modemet fra Franks hjemmecomputer(CF 12). Da må det oppgis både adgangskode, svarkode og identifikasjonskode(CF 4). Han er heller ikke spesielt glad for at guttene blander seg inn i Nettverkets saker, selv ikke når de redder ham fra et brutalt overfall midt i New York(CF 2).