Danger on the Diamond


Danger on the Diamond<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 90
Utgitt: 1988
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
The boys play hardball in the major leagues of crimes.

Handling:
Når en omreisende baseballskole legger sommeren til Bayport, benytter Frank, Joe, Tony og Biff anledningen til å trene opp sine ferdigheter i spillet ved å delta på skolen. Men om det høres ufarlig nok ut, står de likevel raskt med føttene dypt nede i et nytt mysterium.

Skolen blir nemlig rammet av flere sabotasjeforsøk, og alvorlighetsgraden bare øker. Frank blir sendt til sykehus etter å ha blitt bombardert av en løpsk ballmaskin, mens Biff bare er tilfeldigheter unna alvorlige forbrenninger når dusjanlegget slår seg vrangt.

Skøyerstrekeren Tony Prito blir beskyldt for å stå bak episodene, men Hardy-guttene er overbevist om at vennen er uskyldig.

Og når sjefen for baseballskolen nesten blir drept av en brannbombe, risikerer de selv livet for å finne ut av hvem som ønsker skolen til livs – og hvorfor.

   Just then, Tony walked up to them, smiled, and held out his hand. "Where'd you find my sweat band, Joe? I was looking all over for it."
   "It was jammed in the machine," Biff said evenly. "I just don't understand you, Tony. First you rig the stands to collapse. Now you jam the pitching machine. Why are you doing it? For laughs? Well, it's not funny."
   "Take it easy, Biff," said Joe.
   "No way, Joe. I hurt my hand yesterday. Today Frank gets beaned." He glared at Tony. "When is it going to stop?"
   Tony glared back at Biff. "You know, I'm getting pretty tired of having to defend myself," he said. "What is it with you, Biff? Anytime something happens, you blame me. I don't have to take this."
   Tony started to walk away. "Oh, no, you don't," yelled Biff.
   He sprang at Tony, wrestling him to the ground. Spike Nolan and Joe pulled them apart.
   "Wait a minute," Joe said, stepping between Biff and Tony. "What are you guys fighting for, anyway?"
   "Ask him," Tony said, pointing at Biff. "He started it."
   "Knock it off, you guys," Frank said. "You're supposed to be friends, remember?"

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Biff Hooper
Tony Prito

Andre faste karakterer:
Ezra Collig | Con Riley | Phil Cohen | Tante Gertrude | Laura Hardy | Fenton Hardy (omtales bare)

Sentrale gjestekarakterer:
Spike Nolan | Leigh Nolan | Zeke «Fireball» Horner | Hammer Carter | David Sandler | Kenneth Whippett | Max

Locations:
Bayport

Vurdering:
Uff! En baseballsupporter ville muligens like denne boken, selv om jeg tviler: Frank og Joes ferdigheter i sporten er så dårlige at man mest bare blir flau over dem. For alle oss andre som ikke bryr oss om baseball er det en fullstendig intetsigende historie, men det er ikke det verste med den. Ta politimester Collig, for eksempel. I starten av serien var han et brødhode, men på sin egen, sjarmerende måte. Så ble han en trofast venn av Hardyene. I denne fortellingen er han bare kjip og nedlatende overfor guttene, uten å ha noen grunn til det. Men fullstendig stryk blir det med Tony og Biff. Tony er plutselig en forbasket vittigper som på død og liv skal gjøre noe morsomt ut av hver situasjon (ikke helt ulik Chet, og hvor i all verden er Chet?). Biff på sin side, som har vært Tonys beste venn siden italieneren kom til byen, beskylder ham for å være en kriminell tufs og ender opp i slåsskamp med ham. Svada fra ende til annen.

Forsider:

USA, 1988.
Paul Bachem.
UK, 1992.
David Browne.


Har du lest 'Danger on the Diamond' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons