The Sting of the Scorpion


The Sting of the Scorpion<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 58
Utgitt: 1979
Sider: 180
Skrevet av: James D. Lawrence
Synopsis: James D. Lawrence
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og skorpionmysteriet

Handling:
Luftskipene har inntatt Bayport! En luftskipentusiast vil vise verden at luftskipene er mer enn «Hindenburg», som eksploderte i 1937, og har etablert faste ruter fra Bayport til Afrika.

Men ikke alle ønsker at nyetableringen skal lykkes. Fenton Hardy jakter en gruppe med terrorister, ledet av den beryktede «Skorpionen», og frykter at banden skal slå til mot luftskipene. Terroristene mener nemlig at ruten til Afrika baner vei for imperialister som vil utnytte afrikanske ressurser.

Samtidig er den nye dyreparken i Bayport, Ville Verden, rammet av flere sabotasjeforsøk. Og når Hardy-guttene angripes av en skorpion inne i parken, aner de en sammenheng mellom sabotasjeforsøkene og terroristgruppa som faren er på jakt etter.

Det er imidlertid mange som har motiv for å ødelegge for dyreparken. To ulike forretningsmenn forsøker å kjøpe opp parken, mens eierens tidligere kompanjong også kan tenkes å ha et horn i siden til suksessvirksomheten. Hvem er det som er desperat nok til å sabotere parken og uroe de store, afrikanske dyrene der inne?

Hardy-guttenes venner tar jobb i dyreparken, og hjelper dem med å løse mysteriet inne blant de eksotiske dyrene.

   He flung off his robe and Iola did likewise. She was wearing a bikini, but despite her attractive costume, the boys couldn't help goggling at Chet. His beefy figure was revealed by a suit of fake leopard-skin that strapped over one shoulder.
   "Sufferin' snakes! Where'd you get that?" Joe exclaimed.
   "I made it for him on Mom's sewing machine," Iola confessed, giggling again.
   "You'll bring the house down!" Frank told Chet.
   "Think they'll like it?" Chet asked eagerly, preening himself proudly before an imaginary audience of thousands.
   "That's not quite what I meant."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Joda, dette er en svært god bok, og en meget verdig avslutning på Grosset & Dunlaps 58 utgivelser. Mysteriet er spennende, og har ingen åpenbare løsninger. Til det er karaktergalleriet for vidt og interessant, samtidig som bokas lille svakhet også kommer inn her: Noen av karakterene blir litt intetsigende, de følges liksom ikke opp på en skikkelig måte. Kanskje avsluttes boka også litt for brått, men alt i alt er dette svært god Hardy-lesning, og en klar 5-er på terningen.

Forsider:

USA, 1979.
Rudy Nappi.
UK, 1991.
Ukjent.


Har du lest 'The Sting of the Scorpion' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons