The Witchmaster's Key


The Witchmaster's Key<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 55
Utgitt: 1976
Sider: 179
Skrevet av: Vincent Buranelli
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og heksedoktorens nøkkel

Handling:
Frank og Joe får et mystisk oppdrag av faren: De må ta turen over Atlanterhavet og til England, for å hjelpe en gammel professorvenn av ham som driver et museum som er blitt utsatt for tyveri.

Det er ikke et hvilket som helst museum det er snakk om. Professoren er levende opptatt av heksetradisjonen i England, og gjenstandene som er stjålet er hekse- og torturredskaper fra gammel tid. Det tar heller ikke lang tid før Hardy-guttene blir innblandet i okkulte affærer.

Allerede den første dagen i England møter guttene på den gamle, engelske overtroen, i form av et begravelsesfølge som sørger over en nylig avdød heksemester. Derfra blir mysteriet bare mer og mer intrikat. Trollmenn, hekser og onde spåkoner forfølger dem over hele Storbritannia; fra den overtroiske Øst-Anglia-regionen via London og Stonehenge til Irland og Isle of Man.

Djeveldyrkerne de støter på er ikke til å spøke med, og Hardy-guttene møter uante mørke krefter i jakten på å spore opp de stjålne museumsgjenstandene.

Satan selv er ute etter å ta livet av dem. Men hvem er det som skjuler seg bak den onde fremtoningen?

   Frank and Joe tilted their heads back and glanced up. The rocks of the Horseshoe looked like menacing giant sentries.
   "How did these Stone Age skyscrapers get here?" Joe wondered.
   "A good question. The witches of old England said Merlin the Magician transported them through the air from Ireland. Modern archaeologists say they came from the stone pits of Marlborough Downs, twenty miles to the north. Ah – how prehistoric men moved such heavy objects remains a mystery."
   Rowbotham tapped a single large slab lying in the center of Stonehenge. "This is the Altar Stone. Our Druids and witches still convene around it."
   "So," Frank put in, "this is where the mystery man wants us to meet him."
   "Precisely. That is why I suggest he may be a witch."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Fy søren, for en thriller! Hekser og trollmenn er kanskje ikke virkelige, men ondskapen i denne fortellingen er virkelig nok, på en okkult måte som gjør at denne boken skiller seg ut fra mange andre i serien. Beskrivelsene av den engelske landsbygdas overtro driver leseren videre, og handlingen – som til tider kan virke til å gape over litt for mye – nøstes sammen i en dramatisk avslutning. Jeg har ikke noe særlig forhold til denne boken fra barndommen av, men kan anbefale den varmt til alle Hardy-fans!

Forsider:

USA, 1976.
Rudy Nappi.
UK, 1991.
Ukjent.


Har du lest 'The Witchmaster's Key' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons