The Shattered Helmet


The Shattered Helmet<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 52
Utgitt: 1973
Sider: 180
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og den forsvunne hjelm

Handling:
Frank, Joe og Chet får besøk fra en brevvenn fra Hellas, Evangelos, som skal studere sammen med dem på en filmskole i idylliske omgivelser noen timers kjøring utenfor Bayport, og med seg fra Europa har vennen et mysterium i kofferten.

Evangelos' rike onkel har nemlig aldri tilgitt seg selv for å ha mistet en verdifull, gresk hjelm i sin ungdom, og guttene tar på seg oppdraget med å spore opp hjelmen igjen.

Mysteriet bringer dem dypere inn i filmens verden, ettersom hjelmen ble brukt som rekvisitt i en av de tidligste Hollywood-filmene fra kunstens eldste dager før den forsvant sporløst. Det foregår ikke helt uten fare. Noen er nemlig etter dem. Men har det sammenheng med den forsvunne hjelmen, eller er kjeltringene en del av banden som faren deres etterforsker gjennom en dokumentarfilm?

Løsningen på gåten fører guttene over store deler av USA, før de havner i Hollywood, filmens hjemby. Selv der slipper de ikke unna bandittenes aksjoner.

Ferden går videre til Europa, og på en idyllisk øy på den andre siden av Atlanteren må guttene hamle opp med de hensynsløse forbryterne.

   Carrying their cameras and tripods, the group set off along a narrow path which led to the bottom of the falls. From high up on the hillside the water leaped down in three cascades until it frothed into a whirlpool basin.
   A rushing stream carried it off under a bridge and finally to the river which flowed past Hunt College.
   "This is mood all right," Joe said. He set up his tripod and filmed the swirling waters.
   Evan said, "I think we could get better shots from high above. Look, there's a trail going to the top."
   Chet had already started up, and the others followed. The way was steep and rocky, running parallel to the falls which cut a swath through the heavily wooded hillside.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg husker denne boka som relativt kjedelig som barn, men det var ikke opplevelsen av den i mer voksen alder. Den starter i nokså rolige og idylliske omgivelser, men det blir det snart slutt på: Reisen over vestlige deler av USA er fartsfylt, og det hele kulminerer i en tur til Sør-Europa. Den er godt fortalt, og slutten av historien byr på overraskelser. Samtidig viser forfatteren god innsikt i filmens historie, og man kan lære ett og annet av å lese boka. Likevel mangler den noe for å komme inn blant de helt store bøkene.

Forsider:

USA, 1973.
Rudy Nappi.
UK, 1979.
Peter Archer.
UK, 1988.
Kenny McKendry.


Har du lest 'The Shattered Helmet' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons