The Bombay Boomerang


The Bombay Boomerang<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 49
Utgitt: 1970
Sider: 180
Skrevet av: Vincent Buranelli
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og boomerangmysteriet

Handling:
En bande med banditter stjeler importert kvikksølv i forskjellige havnebyer langs Atlanterhavskysten, og Fenton Hardy er engasjert for å løse mysteriet. Men mens han er i Baltimore, kommer guttene ved en tilfeldighet over et annet mysterium når de overhører overfallet av en militær leder over telefonlinjen etter å ha tastet inn feil nummer.

Det viser seg raskt at saken er minst like alvorlig som den høres ut som. Landets sikkerhet er rett og slett i fare, ettersom et meget avansert våpen er blitt stjålet fra Forsvarsdepartementet. Tyveriet skjedde i Baltimore, og guttene mistenker at saken kan ha sammenheng med banden som faren forsøker å avsløre.

Mysteriet fører dem til havneområdet i Baltimore, der indiske skip som frakter kvikksølv ser ut til å være sentrale for mysteriet. Samtidig sender en radiovert i Bayport noen merkelige meldinger som guttene mistenker er et kodespråk. Er den godt likte radioverten en del av banden?

Uansett hvem det er som står bak, gjør de sitt for å rydde Hardyene av veien. Guttenes far er en hårsbredd fra døden, og Frank og Joe selv må unnslippe kuleregnet i Baltimores havnekvarter for å avsløre de livsfarlige skurkene.

   "Seems as if we're going to get a piece of real good action!" Phil declared.
   "You might. But first tell us the latest news from Bayport. How's Chet doing?"
   Tony chuckled. "We would have brought him along, but he's too busy with his boomerangs. In fact, he's such a success that he's going into business, selling them to a local hardware store. There's no lack of customers. The kids have a boomerang club, and they're tossing those things like crazy all over the landscape!"
   "Not only the landscape," Phil said with a laugh. "So many of them keep whirling off-course in Bayport that the glaziers are doing a bang-up business replacing broken windows. Quite a few hats have been knocked off, too. No injuries, however, as far as we've heard."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Jeg var veldig i tvil om jeg skulle gi denne terningkast 4 eller 5, men lander på en svak 5-er. Tempoet er godt hele veien, og det ligger en mørk, men spenningsfull, atmosfære rundt guttenes detektivarbeid langs havnene i Baltimore. Samtidig mangler den noe for å nå helt til topps; det virker som om Vincent Buranelli i sin debutbok forsøker å gape over akkurat litt for mye. Men alt i alt loser han leseren godt i land, og gir oss et interessant mysterium som involverer livsfarlige skurker. Det kan alltids likes.

Forsider:

USA, 1970.
Rudy Nappi.
UK, 1979.
Peter Archer.
UK, 1987.
Ukjent.


Har du lest 'The Bombay Boomerang' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons