Secret of the Red Arrow


Secret of the Red ArrowNeste bok >>

Nummer: 1
Utgitt: 2013
Sider: 176
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Ben Sowards
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Handling:
Frank og Joe har kuttet ut detektivvirksomheten! Offisielt, i det minste. Grunnen er at de to risikerer søksmål på grunn av deres manglende detektivlisenser, og er blitt pålagt å holde seg borte fra alt som kan lukte av politi- eller detektivarbeid. Overholder de ikke forbudet, risikerer de alvorlige konsekvenser.

Men det er ikke så enkelt når de begge involveres i det som tilsynelatende er et bankran i hjembyen, Bayport. Det viser seg raskt at ranet bare var en usmakelig spøk, regissert av en skolekamerat av dem som vil forsøke seg som filmskaper. Men «morsomhetene» stopper ikke med det.

Andre personer på skolen blir utsatt for brutale spøker med voldelige konsekvenser, og når en venninne av guttene tar kontakt med dem på vegne av sin bror blir det vanskelig å holde seg unna - på tross av alle verdens forbud. Alt tyder på at farlige kriminelle ikke bare har inntatt byen, men faktisk alltid truet den.

Frank og Joe igangsetter en livsfarlig etterforskning, og det er opp til dem å redde byen deres - og seg selv - før «Den røde pil» når dem først.

   “Everybody stay where you are!” a voice yelled.
   Three men with guns, each wearing a mask from a recent slasher movie, had entered the bank. They were moving fast, pistols in their outstretched hands. One disarmed the security guard, dropped the guard’s gun in a trash can, and forced him to lie on the floor. Another locked the front doors. The third came toward us.
   I’m not going to lie: I was shocked, and a little scared. I could feel my heart hammering in my chest like it was trying to break out. The truth is, I’d been in far stickier situations than this one, but you don’t exactly expect to run into a bank robbery on a Saturday morning in a sleepy little town like Bayport.
   Seth, standing right beside me, stiffened and made a panicky sound in his throat. Seeing his fear brought me back to my senses. “Stay calm,” I whispered to him. “Do whatever they ask. Everything will be fine.”
   He was fumbling in his pocket. Glancing over, I saw him take out his smartphone. Hands shaking, he hurriedly tapped the screen until a wobbly image of his own feet came up. He had enabled the video cam.
   He was going to record the robbery.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Laura Hardy | Tante Trudy | Officer Olaf

Sentrale gjestekarakterer:
Seth Diller | Neal «Neanderthal» Bunyan | Sharelle Bunyan | Rektor Gorse | Chief Gomez | Pett «Pyro» Makin | Professor Al-Hejin

Locations:
Bayport

Liams vurdering:
Jeg er veldig i tvil om hvilken karakter jeg skal gi denne boken, og satt opp imot en del bøker i originalserien er det nok en alt for høy score med en firer. Men samtidig er det vanskelig å sette i gang en ny serie, og jeg synes Aladdin, et forlag under Simon & Schuster, lykkes delvis. Med «Undercover Brothers» som bakteppe er det i hvert fall en klar forbedring. Det er friskt med et par Hardy-gutter som ikke er mestere i alt de foretar seg, og heller ikke de desidert mest populære i vennekretsen. Og mysteriet er litt mer voksent og engasjerende enn hva de ofte var i Undercover Brothers-serien. Samtidig er det fortsatt utrolig irriterende med førstepersons beskrivelser fra Frank og Joe. Hva var galt med tredjeperson, liksom? Og jeg kjøper ikke plottet helt, med en slags mafiavirksomhet som har truet Bayport i alle år – noe «alle» unntatt Frank og Joe har fått med seg. Men jeg er villig til å se forbi det, og heller fokusere på det positive. Og jeg er spent på fortsettelsen.

Har du lest 'Secret of the Red Arrow' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons