The Four-Headed Dragon


The Four-Headed Dragon<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 69
Utgitt: 1981
Sider: 180
Skrevet av: Laurence Swinburne
Synopsis: Laurence Swinburne
Forsideillustrasjon: Steven Assel
Norsk tittel: Hardyguttene og den firehodede dragen

Tagline:
Evil forces lurk in the shadows of the Hardy's hometown.

Handling:
Frank og Joe får en telefon fra kameraten Chet Morton, som har en opprivende beskjed å komme med: Herr Morton har funnet Sam Radley vandrende omkring på Morton-familiens eiendom, mumlende for seg selv og ute av stand til å kunne forklare for seg.

Hverken guttene eller Fenton Hardy vet hvorfor Sam har vært på eiendommen, og detektivassistenten selv blir liggende sanseløs på sykehuset uten å kunne kaste lys over saken.

Men det er tydelig at det foregår noe mystisk hos Morton-familiens naboer. Et svært bygg, som ble etterlatt til tjeneren etter at en gammel, rik kvinne døde, er nettopp blitt befolket av en øst-europeisk familie, og de fremmede er lite villige til å slippe guttene innpå seg.

Samtidig fortsetter Sam Radley å bli plaget; først er det innbrudd i hans kones leilighet, før detektiven selv blir kidnappet fra sykehuset.

Frank og Joe må sette alle krefter til for å forsøke å redde familiens venn, og mysteriet fører dem nok en gang til den mystiske naboeiendommen til Morton-familien.

Hva er det som skjuler seg i eiendommen? Hva er «den firehodede dragen», som guttene hører kjeltringene snakke om? Og har kidnappingen av Sam sammenheng med den topphemmelige saken som Fenton Hardy jobber med? En orkan, som stenger guttene inne på den store eiendommen, sørger for at alle spørsmålene blir besvart.

   Frank thanked him for the advice and went on in the heavy rain. The wipers were of little use and he could see only a few yards ahead. He drove slowly, leaning forward to keep his sight on the small strip of visible asphalt.
   "You know, we're pretty lucky," Joe remarked.
   Frank glanced at him quizzically. "How do you figure that?"
   "Suppose this had been snow!"
   "Very funny." But Frank had to grin in spite of himself. Trust his lighthearted brother to try to make the best of any situation.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Wow! Dette er en gjennomført god historie! Opptakten er god, med Sam Radleys mystiske blackout, og spenningen bare fortsetter. Den store, spøkelsesaktige naboeiendommen til Morton-gården skaper en herlig scene for et stort mysterium, og det stormfulle været gir det hele en ekstra piff. Samtidig knyttes saken opp mot Hardys hemmelige oppdrag, uten at det blir for store tilfeldigheter av den grunn. Også den lille tvisten mot slutten med hvem som er bandelederen, er godt utført. Dette er ikke langt unna å kunne regnes som en skikkelig klassiker, og terningkastet landet på en sterk femmer. Det eneste som trekker ned, er at man sitter igjen med en følelse av at det kanskje kunne vært gjort litt mer ut av slutten på boka. Men aldeles glimrende, det er den.

Forsider:

USA, 1981.
Steven Assel.
UK, 1983.
Peter Archer.
UK, 1983.
Ukjent.
USA, 1988.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Four-Headed Dragon' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons