The Arctic Patrol Mystery


The Arctic Patrol Mystery<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 48
Utgitt: 1969
Sider: 176
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og mysteriet med den forsvunne astronaut

Handling:
Frank og Joe får med seg kameratene Chet Morton og Biff Hooper til Island for å oppspore en sjømann som har arvet en stor pengesum, men de unge detektivene blir raskt blandet inn i et mysterium av en langt alvorligere grad.

Mens de er på Sagaøya forsvinner nemlig en høytstående amerikansk astronaut fra Island, og guttene blir engasjert til å finne astronauten før fremmede makter tvinger graderte opplysninger ut av ham. Jakten på astronauten leder dem til en livsfarlig spion som ikke har noen skrupler med å sende guttene i døden.

Ledsaget av en ung islending må Hardy-guttene dermed spore opp to personer, og det finnes flere som er lystne på arven som den gamle sjømannen har krav på.

Blant sydende lava og livsfarlige isbjørner må guttene oppspore de to mennene før tiden renner ut, og de fremmede maktene får tak i opplysningene som setter hele det amerikanske romprogrammet i fare.

   "Joe, Chet! Look at that!"
   On the portside, rising out of the sea like a strange white world, loomed the snow-covered mountains of Greenland.
   "Wow! That gives you the chills, doesn't it?" said Chet.
   As the view of the great peaks inched by the wing tip, the boys talked about the huge island of Greenland, which seemed to spell adventure. Frank knew it was owned by Denmark, populated by Eskimos, and that there were several air bases on its shores.
   "There's a Danish one called Narssarssuaq," he stated. He pulled a map from the seat pocket in front of him and opened it. "Here it is, look!"
   "Boy, I'm glad I'm not an Eskimo," said Chet. "I could never spell a word like that!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Egentlig har jeg lyst til å gi denne boka en høyere karakter, for jeg liker premisset veldig godt: Et eventyr på Island, fremmede spionmakter og mye action. Og mye av det fungerer også; skildringene fra Sagaøya er meget gode. Likevel blir det en del slurv. Historien går litt fort frem, selve skrivingen bærer preg av overraskende lite kvalitet, og det hele senker nivået en smule. En høyest leselig bok, men likevel klarer den ikke å nå helt opp til de virkelige klassikerne.

Forsider:

USA, 1969.
Rudy Nappi.
UK, 1971.
Peter Archer.
UK, 1987.
Ukjent. (Feil tegning på forside.)
UK, 1988.
Ukjent. (Riktig tegning.)
UK, 1992.
David Browne.


Har du lest 'The Arctic Patrol Mystery' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons