The Ghost at Skeleton Rock


The Ghost at Skeleton Rock<< Forrige bok
      Neste bok >>

ORIGINAL UTGAVE:
Nummer: 37
Utgitt: 1957
Sider: 184
Skrevet av: James D. Lawrence
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og skjelettgåten

Handling:
En merkelig beskjed fra Fenton Hardy, som etterforsker en sak i Puerto Rico, setter Frank og Joe på sporet av en tvilsom spåmann og hans skumle tjener som ser ut til å drive med lysskye virksomheter. Det virker som om de to mennene er med i en bande som driver med smugling av diamanter, og guttene mister nesten livet når de forsøker å få kloa i bandittene.

Historien tar en ny vending når Hardy ber dem om å hjelpe ham i Puerto Rico. Sammen med vennene flyr guttene ned til øya, men ikke alle ønsker dem velkommen til det karibiske eventyret. Flyet deres blir sabotert, og en falsk melding sender guttene midt i et regjeringsopprør på Cuba.

Vel fremme i Puerto Rico dukker farlighetene fortsatt opp. Noen ønsker å ta livet av dem, men fienden er vanskelig å spore opp.

Kanskje kan en vennlig millionær på en liten, privat øy hjelpe dem til å gripe banden? Før de rekker å ta affære, blir imidlertid Chet Morton og Tony Prito matforgiftet. Er det de uvennlige innfødte på øya som forsøker å rydde dem av veien, eller er det millionæren selv som står bak? Og hvorfor er de innfødte så redd for den mystiske Skjelett-stenen?

Haiangrep, regjeringsfiendtlige opprørere og flysabotasjer er bare noe av det Hardy-guttene må overvinne for å finne løsningen på et av de farligste eventyrene de noen gang har vært med på.

   A moment later a little girl's shrill, whiny voice seemed to come drifting around the corner of the barn:
"Oh, Chet! Your mother says you better get in the house right this minute and start cleaning up the basement! Y'hear me? You better come quick, or I'm gonna tell her just where you're hiding!"
   The boys were amazed at the demonstration. Chet's lips had hardly moved.
   "That's pretty convincing, Chet," said Frank.
   Chet looked somewhat mollified. "It ought to be good," he bragged. "I've been studying and practicing secretly a whole month. I'm even thinking of buying a Hugo!"

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Igjen er guttene på eventyr i fremmede strøk, og igjen er det svært leseverdig. Eventyret i Puerto Rico frister til besøk, og spesielt det som skjer i slutten av boken, på Calypso Island, er uhyre spennende og lett å leve seg inn i. Litt for mange tilfeldigheter, spesielt i starten av handlingen, gjør at det ikke blir en 6-er på terningen. Men dette er et en av de absolutt bedre Hardy-bøkene man kan lese.


The Ghost at Skeleton Rock, revidert utgaveREVIDERT UTGAVE:
Utgitt: 1966
Sider: 177
Skrevet av: Priscilla Baker-Carr
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Handling:
Det er kun minimale endringer som er foretatt i den reviderte utgaven av boken, som er ni sider kortere enn originalen. Hva som egentlig er kuttet vekk, er vanskelig å vite når man ikke har tilgang til begge versjonene.

Det virker i alle tilfeller som om det er omtrent det samme å lese den reviderte teksten som å lese originalteksten til denne boken. Et element som er verdt å merke seg, er at Chets hund Spud – som er med både i originalversjonen og i den reviderte versjonen – er kuttet vekk fra den norske oversettelsen.

   Just then Chet's bull terrier, Spud, came wandering out to see what was going on.
   "Watch me fool him," Chet said with a wink at his friends. "Over there, boy!"
   He pointed to a clump of bushes and thew his voice once again:
   "Here, Spud! Come on, boy! Got a nice thick juicy steak for you! Come on, fella!"
   Instead of responding, the bull terrier stood still, eyeing his master quizzically.
   Chet lost his temper. "Well, go on, dopey. What're you waiting for?" The bull terrier merely panted and wagged his tail.

Forsider:

USA original tekst, 1957.
Rudy Nappi.
USA revidert tekst, 1966.
Rudy Nappi.
UK revidert tekst, 1974.
Peter Archer.
UK revidert tekst, 1984.
Ukjent.
UK revidert tekst, 1993.
David Browne.


Har du lest 'The Ghost at Skeleton Rock' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons