Mystery of the Desert Giant


Mystery of the Desert Giant<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 40
Utgitt: 1961
Sider: 182
Skrevet av: James Buechler
Synopsis: Harriet Adams & Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og rømlingen som forsvant

Handling:
En ung forretningsmann fra Los Angeles er forsvunnet fra en flytur sammen med en venn for tre måneder siden, og siden har ingen hørt noe fra ham. Tilbake i Los Angeles sitter kone og to barn og savner sin far, og den savnedes onkel engasjerer Hardy-guttene til å forsøke å spore opp mannen.

Det leder guttene og deres venn, Chet Morton, inn i et eventyr som strekker seg fra California-ørkenen, via filmsettet i Hollywood, til langt inn i Mexico og tilbake.

Guttene oppdager raskt de store, mystiske og eldgamle kjempene som er gravd ut i landskapet i ørkenen, og mistenker at det kan ha noe med forsvinningsnummeret å gjøre. Men letingen er resultatløs. Den savnede mannen er og forblir sporløst borte.

Samtidig gjør en kjeltringbande alt for å hindre guttene i å finne mannen. Kan rømlingen ha rotet seg bort i lysskye affærer? Svaret er å finne ved de gigantiske kjempeformasjonene i California-ørkenen.

   "Why did we bring this old thing!" he grumbled. "How do we know it's valuable?" he demanded two minutes later.
   For answer, Joe simply winked at his brother.
   "This stone weighs twelve tons," protested the burdened boy. "Isn't my turn up yet? It's driving me into the ground!" Chet declared a dozen steps later.
   Suppressing their laughter, Frank and Joe walked behind. Suddenly, at a signal, they sang out together:
   "Gila monster!"
   "Where? Where? Oh--I see him!" The stone, in spite of its great weight, was sent flying forward through the air, and Chet Morton, showing great agility for a boy his size, went sprinting in the opposite direction.

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Dette er en spennende bok å lese, samtidig som den blir i overkant uoversiktelig. Guttene drar frem og tilbake i den vestlige delen av USA og Mexico, og man mister til slutt oversikten over hvor de har vært og ikke vært. Samtidig gjør det at boken holder et tempo som få har gjort før den. Chet Morton er herlig, men blir også fremstilt litt i overkant urettferdig klossete. Alt i alt underholdende, uten å gå inn som en av klassikerne.

Forsider:

USA, 1961.
Rudy Nappi.
UK, 1971.
Peter Archer.
UK, 1986.
Ukjent.
UK, 1992.
David Browne.


Har du lest 'Mystery of the Desert Giant' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons