The Wailing Siren Mystery


The Wailing Siren Mystery<< Forrige bok
      Neste bok >>

ORIGINAL UTGAVE:
Nummer: 30
Utgitt: 1951
Sider: 214
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Harriet Adams
Forsideillustrasjon: Bill Gillies
Norsk tittel: Hardyguttene og den hylende sirene

Handling:
Ute på tur med «Sporhund» blir Frank og Joe overrasket av en storm, og de må gjøre sitt ytterste for ikke å forlise. Lettelsen er derfor stor når de oppdager et stort skip i nærheten, men skipet ignorerer SOS-signalet deres. I stedet hører de et helikopter, før en lommebok med 2.000 dollar faller ned fra himmelen.

Hva i all verden er det som foregår? Og hva er den hylende sirenen som lyder like før de finner pengene?

Mysteriet blir ikke mindre når en hysterisk Chet Morton oppsøker dem og forteller at banditter har robbet lastebilen han kjørte, med en nyinnkjøpt kano og onkelens nye parti med geværer ment til jaktbruk på lasset. Etter hvert viser det seg nemlig at de to sakene har en sammenheng, og jakten på kjeltringene fører dem ut i skogsområdet North Woods utenfor Bayport.

Det er ikke noe ufarlig område. Foruten skumle kjeltringer sies det at det befinner seg ondsinnende villhunder her, og det tar heller ikke lang tid før guttene jages av vaskeekte ulver.

Samtidig forsøker de å finne ut av hva som har hendt med en ung flyger som er meldt savnet. Har han blitt tatt av de samme kjeltringene som guttene jakter? En skummel skogstur sammen med kameratene må til for å finne svaret på gåten.

   "Say, it's eight o'clock," Biff interrupted, glancing at his watch. "Think I'll listen to the news. We might learn something that will explain that siren."
   He reached into his pack, drew out a transistor radio, and tuned in the Bayport station. The voice of the announcer was excited, telling of the disappearance of a plane. The pilot, Jack Wayne, had taken off from Bayport the night before. A short time later he had contacted the airport by radio.
   "I'm in trouble!" he had cried. "Hijackers!" Nothing more had been heard from him.
   "It's thought he may have crashed on the ocean or in the woodlands beyond Bayport," the announcer said. "The Coast Guard has been alerted, and State Police have started a search."
   The Hardys looked at each other, dismayed. Jack Wayne! The pilot who had taken them up only the day before yesterday.
   "If Wayne came down in these woods," Frank said soberly, "I'm afraid he's in bad shape."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Det er en sterk 4-er, for dette er en morsom Hardy-bok å lese. Spesielt er oppholdet i skogen utenfor Bayport spennende, og man får en god følelse av å være med på tur. Mysteriet blir imidlertid noe innviklet. Alle de løse trådene samles, men bare så vidt. Samtidig liker jeg ikke helt at Chet Morton blir overdrevent fremstilt som en klodrian og syndebukk. Frank og Joe blir fort de snusfornuftige som ordner alt, og vennen deres gjøres fullstendig avhengig av dem. Den blir litt vanskelig å kjøpe. Utenom det, en svært godkjent bok, vel verdt å lese.


The Wailing Siren Mystery, revidert utgaveREVIDERT UTGAVE:
Utgitt: 1968
Sider: 177
Skrevet av: Priscilla Baker-Carr
Synopsis: Harriet Adams
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Handling:
Priscilla Baker-Carr kuttet ned på den originale utgaven av denne boka, hvilket betyr at endringene i den reviderte utgaven er minimale. Plottet går ut på det samme, og det ser ut som om den reviderte utgaven derfor kun innebærer kutting av tekst.

Et eksempel på det er i starten av boken, når Hardy-guttene møter Oscar Smuff og Con Riley ved havnen i Bayport. Mens politimennene i originalen blir fremstilt som klossete, og ønsker å ta æren for å ha funnet guttene, er sekvensen langt kortere og mindre uthengende i den reviderte utgaven.

   Two men entered the side door of the boathouse. Frank recognized them as Detective Smuff and Patrolman Con Riley of the Bayport Police Department.
   "Where have you two been?" Smuff shouted.
   "Why? Were you looking for us? Anything wrong at home?" Frank asked.
   "No," said Riley. "But see here, you've been lost. Didn't you know it?"
   "Who sent out the alarm for us?" Frank asked.
   "Your mother."
   "Lock up, Joe, while I telephone home," Frank directed.

Forsider:

USA original tekst, 1951.
Bill Gillies.
USA revidert tekst, 1968.
Rudy Nappi.
UK revidert tekst, 1972.
Peter Archer.
UK revidert tekst, 1977.
Tv-foto.
UK revidert tekst, 1985.
Ukjent.
UK revidert tekst, 1992.
David Browne.


Har du lest 'The Wailing Siren Mystery' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons