Herr Morton


Fullt navn: Herr Morton
Alder:
Sivil status: Gift med fru Morton
Bosted: Utenfor Bayport
Yrke: Eiendomsmegler
Beskrivelse:
Første opptreden: «Hardyguttene og skatten i tårnet»

Herr Morton, far til Iola og Chet, er en eiendomsmegler i Bayport som bor på en bondegård på utsiden av byen(1). Familiefaren omtales allerede i første bok i serien, men dukker ikke opp i handlingen før senere.

På gården har han ansatt minst én gårdsgutt(34), og familien har dessuten et svømmebasseng på eiendommen(35). En gårdsvei fører opp mot det brune og hvite våningshuset som familien eier(44), og på eiendommen finnes det også en dam som fungerer utmerket som skøytebane om vinteren(62). En elv som renner fra Barmet-bukten renner videre forbi området i nærheten av gården, og ut til eiendommen går det en bro over elven. Dersom broen raser sammen – noe som kan skje under en orkan – er omveien inn til sentrum av Bayport på mer enn 60 kilometer(81). Inne i selve hovedhuset har herr Morton et våpenskap som han raskt tyr til dersom det skulle være nødvendig(81). Han er glad i hunder, men kan styre seg for villhunder som til tider truer eiendommen hans(81).

Han driver også et reisebyrå, som blir utsatt for trøbbel når tyver bryter seg inn og stjeler passasjerlister fra byrået(47). Samtidig er han også involvert i eiendomsmeglingen for et nytt boligfelt i Oak Hollow, i utkanten av Bayport, der herr Prito har ansvaret for byggingen. Prosjektet blir imidlertid utsatt for vandalisme(47).

Herr Morton har flere interesseområder; blant annet har han ved minst én anledning virket som jurymedlem i byretten i Bayport(13). Han har dessuten, uten å ville innrømme det for noen, vært på skattejakt på sin egen eiendom, og slår seg sammen med sønnen når sistnevnte finner gamle mynter på familiegården(23). Herr Morton har dessuten alltid ønsket seg en nabofamilie inn på gården ved siden av hans egen, nemlig den svære og mystiske Sayer-gården(81). Han er en lavmælt fyr, noe som viser seg synlig når barna hans blir reddet fra den visse død, men inderlig i sin takknemlighet over å få dem tilbake(39). Uansett er han vanligvis en munter kar(69), men han kan la seg irritere av sønnens mange påfunn (som gjerne ender galt)(69).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons