The Hunt for the Four Brothers<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 155
Utgitt: 1999
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Broeck Steadman
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Frank and Joe take on a case with real bite to it!

Handling:
Frank, Joe og Chet har fått sommerjobb ved en fjellresort i North Carolina, og mellom arbeidsslagene nyter de den flotte naturen og de idylliske sommeraktivitetene.

Men idyllen får raskt et skudd for baugen når resorten rammes av mystiske innbrudd, og gjestene plages med besøk av skumle hunder. Én av gjestene får verdisakene sine stjålet, og enda mer forvirrende er det at de aller fleste av resortens håndsåpestykker ser ut til å forsvinne – uten noen forståelig grunn.

Mistanken faller raskt på en lokal einstøing, som bor oppe i fjellene med nettopp to digre hunder.

Men einstøingen virker som en hederlig mann, og Hardy-guttene er overbevist om at det finnes andre forklaringer bak mysteriet. Saken virker til å ha forbindelser med utlandet, og kanskje til og med frigjøringen av en fremmed stat som lenge har vært rammet av borgerkrig kan ha en kobling med det som foregår på fjellresorten.

Jakten på svaret leder dem til et forlatt, gammelt asylum oppe i fjellene, like skummelt som det er fascinerende. Og hvem er de mystiske «brødrene» som Hardyene stadig hører mer og mer snakk om?

   “Did you know there's a legend that a werewolf stalks Konawa Mountain?" Chet asked.
   "Chet, that's a ghost story," Joe replied. "There's also supposed to be a salamander-man living in the lake."
   "Yeah, but I know someone who's seen the werewolf," Chet said, lowering his voice.
   "Who?" Joe asked.
   "Remember those campers who stopped by to swim yesterday afternoon?" Chet replied. "One of them said he saw the werewolf up near the Timber Gap Asylum. He was seven feet tall, with hair all over his face."
   "Chet," Joe said, biting his lip to stop himself from laughing, "those campers were eight-year-olds."
   "So, okay, he didn't see a real werewolf," Chet said, furrowing his brow, "but it makes you wonder."

Trivia:
// Forfatteren, hvem det nå er, gjør noen virkelige geografiblemmer her. Byen Kiev (eller Kyiv) spiller en relativt sentral rolle i handlingen, men hevdes å ligge i Russland – ikke Ukraina – og til alt overmål koble byen til Sibir. Alle som til en viss grad har fulgt med på nyhetsbildet etter 24. februar 2022 vet at det ikke er tilfelle. Forfatteren kan heller ikke unnskyldes med at Kiev var en del av det gamle Sovjetunionen, for boka ble tross alt gitt ut åtte år etter Sovjetunionens fall.

// I boka får vi høre om et oppdiktet land, nemlig Kormia. Det er et land som har vært rammet av borgerkrig, der de fredsbevarende styrkene nå har blitt sendt hjem etter at en fredsavtale ble undertegnet. Vi får aldri vite hvor i verden landet ligger. I virkeligheten er det nærmeste vi kommer Kormia-landsbyen i India, men det er tvilsomt om landet ligger i denne delen av verden.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy
Chet Morton

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy | Iola Morton (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Rob Daniels | Jim Craven | Sandy Jones | Borda Jones | Milo Flatts | Larry Tringle | Mrs. Tringle | Tony Alvaro | Gus Jons | Katie Haskell | Jen Haskell | Phil Dietz | Julia Tilford | Mrs. Gregory | Sheriff Lyle | Vladimir Prossk

Locations:
Konawa Lake, North Carolina

Liams vurdering:
Det er, som nevnt tidligere, ikke så greit å gi karakterer på disse bøkene. Om man skal bedømme ut ifra skrivekunst og logiske plott, ville det ofte blitt mange enere. Som her; hvor en tilsynelatende geografi-uvitende forfatter baserer hele plottet på at Kyiv er en del av Russland (!) og nærmere bestemt Sibir (!!). Åtte år etter Sovjets fall burde det ikke være mulig å bomme så grovt, og spesielt etter 24.02.22 er feilen ganske utilgivelig. Samtidig koser jeg meg med denne boka. Noen hensynsløse skurker, et gammelt asylum for sinnssyke (!) og noen småoriginale mysterier. Da kan jeg leve med litt kunnskapsløshet samtidig.

Forsider:

USA, 1999.
Broeck Steadman.


Har du lest 'The Hunt for the Four Brothers' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!