The Rocky Road to Revenge<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 151
Utgitt: 1998
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: John Youssi
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Crime is riding high... and the Hardys may be losing their grip!

Handling:
Hardy-guttene er på ferie i en resort i Rocky Mountains når de kommer over et av de merkeligste mysteriene de har vært borti.

Et mystisk, grønt lys skinner plutselig opp over himmelen, og ikke lenge etter blir eieren av resorten de bor på kidnappet. Er han bortført av romvesener, eller er det langt mer menneskelige forklaringer til forsvinningene?

En venninne av guttene, som jobber på feriestedet, ber dem om å etterforske forsvinningene, og selv er guttene uenige om hva som kan ha skjedd – Joe holder fast på UFO-teorien, mens Frank på sin side er den skeptiske av de to.

Stadig flere mener at det må være besøk fra det ytre rom som er årsaken til forsvinningene, som stadig øker i antall. Heller ikke Hardy-guttene står utenfor fare for å bli bortført av romvesener – og Frank og Joe må løse mysteriet før de besøkende reiser tilbake til hvor enn de kom ifra!

   The Japanese man called to the others. "Could this be what you call a spy airplane?"
   "If that's an airplane," one of the Texas women called, "I'll eat a plate of my horse's hay. There're no airplanes like that anywhere I've seen."
   "Perhaps it's the aurora borealis," the stockbroker suggested. "You know, those lights that flash in the sky."
   "I've never heard of the northern lights being visible around here," Robinson pointed out.
   "Well, it sure has to be something!" Frank said.
   Joe Hardy had seen a lot of bizarre things in his seventeen years, but nothing quite like this. "I can't believe I'm saying this," he told the others, "but I think we're witnessing a genuine UFO."

Trivia:
// En «general Radman», militærgeneralen i luftforsvaret som Joe omtaler som en venn av faren, kan ikke være andre enn Tom Radman fra «The Hypersonic Secret».

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Fenton Hardy (omtales)

Sentrale gjestekarakterer:
Terry Taylor | Clay Robinson | Alastair Sykes | Max Jagowitz | Bev Kominski | Myra Hart | Jim Wilkins | Sergeant Bunt | Tom Radman | General John Webster

Locations:
Moondance Pass, Colorado | Coalville, Colorado | Cheyenne Mountain Complex, Colorado | Rocky Mountains, Colorado

Liams vurdering:
Dette her er mye bedre enn fryktet. Tankene går raskt tilbake til «Den store UFO-svindelen», men heldigvis er dette en langt bedre bok. I stedet for å være en elendig parodi på UFO-entusiasme, tar denne boka opp «virkelige» problemstillinger fra «virkelige» UFO-saker. For en X-Files-entusiast går tankene raskt tilbake til den første sesongen av dette tv-showet, med både tidstap og mulige bortføringer. I tillegg er det ganske åpent hvem som er kjeltringen i denne fortellingen. Kan absolutt anbefales!

Forsider:

USA, 1998.
John Youssi.


Har du lest 'The Rocky Road to Revenge' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!