Fullt navn: Jamal Hawkins
Alder: 17
Sivil status:
Bosted: Bayport
Yrke: Student
Beskrivelse: Afroamerikaner, slankt bygd og i god form, noen centimeter kortere enn Hardy-guttene
Første opptreden: «The Hypersonic Secret»

Foreldre: Ben Hawkins

Den 17 år gamle vennen til Frank og Joe møter vi første gang når guttene etterforsker flystyrten til Jamals far, Ben Hawkins(135). Da får vi vite at Jamal først ble kjent med guttene under en fotballkamp mellom Bayport og en rivaliserende skole(135). Jamal herjet for motstanderlaget, og da guttene gikk for å gratulere ham med seieren, fikk gutten vite at Frank Hardy hadde flysertifikatet, og inviterte guttene til Bayport flyplass(135).

Jamals far driver nemlig en flytaxi-service med base på Bayport flyplass, og Jamal selv tilbringer mye tid ved stedet. Faren kommer for øvrig til rette igjen, etter å ha overlevd flystyrten. Jamal flyr selv også, og tar med Hardy-guttene på flytur til Washington D.C. På tilbakeveien styrter flyet deres over Atlanterhavet, etter at det er blitt sabotert av en forbryter, men Jamal evner å krasjlande flyet på sjøen, og guttene reddes av Kystvakten(135).

Senere viser han seg som en reddende hjelper når han stanser forbrytere i luften på vei til Mexico, mens Hardy-guttene er fanget og forespeilet en sikker død(135).

Det er lite som tyder på at Jamal blir en fast figur i Hardy-universet etter sin første opptreden, men sannelig dukker han opp ved flere anledninger senere. Av et forsidebilde går det tydelig fram at Jamal er afroamerikaner(135), og senere kommer det fram at han spiller basketball for Rocky River Rockets, et rivaliserende lag som Hardy-guttene møter på vei til finalen i kretsmesterskapet(140). Vi får dessuten vite at Jamals mor døde for flere år siden(135).

Jamal har en onkel som eier en bungalow i den karibiske øystaten St. Lucia(144). Dit tar han Hardy-guttene med på ferie, og da benytter han også anledningen til å ta flyoppdrag for onkelen, og flyr kunder blant annet til Martinique(144). Jamal er dessuten en meget habil isklatrer(152).