Evil, Inc.<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 2
Utgitt: 1987
Sider: 153
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Morgan Kane
Norsk tittel: Våpensmuglerne

Tagline:
The price of murder is always negotiable.

Handling:
Ved en tilfeldighet blandes Hardy-guttene inn arbeidet med å avsløre en internasjonal ring med våpensmuglere, og før de vet ordet av det er de på vei til Paris i Frankrike for å infiltrere smuglerringen innenfra. Men guttene må klare seg selv; ikke engang «Nettverket» kan hjelpe dem ut av elendigheten dersom de havner i trøbbel.

Og trøbbelet dukker ganske fort opp.

I Paris havner de på kant med det franske sikkerhetspolitiet, og Frank og Joe har ingen andre alternativer enn å samarbeide med våpensmuglerne for å kunne slippe levende ut av landet. Det innebærer også at de må bli med på et leiemordoppdrag der en ung mann på deres egen alder er målet.

Uten venner, men med en rekke fiender, ender Hardy-guttene opp i Normandie og strendene der de allierte troppene for mange år siden invaderte tyskerne. Nå er det imidlertid Hardy-guttene som står overfor D-dagen - deres egen dødsdag!

   "Marcelle called the office a few minutes ago. You weren't kidding when you said you hit Karl hard. You hit him a little too hard."
   "You mean-?" said Frank, already knowing the answer from the grim look in Denise's eyes.
   "That's right," Denise replied. "He's dead."
   "That makes me a murderer!" Frank felt as if someone had smashed him in the solar plexus.
   "And it makes your brother your accomplice," Denise went on. "But it's even worse than that."
   "Yeah," said Joe, looking as bleak as his brother. "We're not just murderers. We're cop killers."
   "Which means we're finished," said Frank. "No one can save us. No one."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Det den forrige boken klarte så bra; nemlig å kombinere det klassiske Hardy-universet med nye forutsetninger i Casefiles-bøkene, klarer ikke denne å følge opp. I stedet for mysterier i Bayport, med kjente bikarakterer til stede, blir vi tatt med til Frankrike og jakten på farlige skurker der. Til en viss grad spennende, for så vidt, men jeg er ikke helt klar for det ennå. Jeg vil ha mer Bayport, mer kjente karakterer. Dette blir for upersonlig, boken prøver litt for mye. Og faller gjennom.

Har du lest 'Evil, Inc.' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!