Edge of Destruction<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 5
Utgitt: 1987
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Brian Kotzky
Norsk tittel: I underverdenen

Tagline:
Dealing with the underworld is deadly business.

Handling:
En gammel venn av Fenton Hardy, politimester Samuel Peterson i New York City, stiller til valg som borgermester i verdensmetropolen. Kampanjen hans får imidlertid et alvorlig skudd for baugen når Hardy kidnappes, og Peterson blir truet med at både detektiven og hele storbyen for øvrig vil omkomme av et virus dersom ikke borgermesterkandidaten punger ut en vanvittig sum i løsepenger.

Peterson tyr til politistyrken for å forsøke å hamle opp med skurkene som står bak, og Hardy-guttene overlates til seg selv. De vil imidlertid ikke være stillsittende tilskuere til kidnappingen av faren, og begir seg ut på sin egen etterforskning.

Jakten tar dem ned i undergrunnen i New York, der det finnes en hel by under byen - og der lovløsheten regjerer. I underverdenen finner de både venner og fiender som setter dem på sporet av faren.

Guttene allierer seg med en hel liga av hjemløse, og må hele tiden passe på så det ekstremt farlige viruset ikke slippes ut til overflaten - og dermed forvandler New York til en eneste stor spøkelsesby.

   "This is a long way up from that sewer down there," said Joe after they had dried off. He stood by a huge picture window and looked out over the city. The sun was just starting to dip below the tops of the high buildings to the west.
   "Not so long-just two years long," said Jones. "But I'll tell you about myself later. First tell me about yourselves."
   Frank and Joe did. They told him who they were, who their father was, and what had happened to them since the evening before.
   "Your turn now," said Frank.
   "Yeah," said Joe. "What did you mean about this apartment being two years away from that sewer down there?"
   "I meant that two years ago I was living below the surface of the city."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Liams vurdering:
Jeg har på en måte lyst til å gi denne boken en høyere karakter, men klarer det ikke. I utgangspunktet liker jeg Casefiles-verdenen, med alvorligere forbrytelser og mer thriller-aktige plott. Dette blir imidlertid litt for uengasjerende. Jeg blir aldri helt «tatt» av handlingen i underverdenen, og må rett og slett tvinge meg til å lese ferdig boken. Da er det selvfølgelig vanskelig å gi noen høy karakter. En del logiske brist i historien trekker også ned. Noe av handlingen kan minne vagt om klassikeren «På nye eventyr», og jakten på guttenes kidnappede far der, men det blir mest en blek kopi.

Har du lest 'Edge of Destruction' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!