The Demolition Mission<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 112
Utgitt: 1992
Sider: 160
Skrevet av: Ukjent
Forsideillustrasjon: Paul Bachem
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Tagline:
Frank and Joe take a crash course in souped-up sabotage!

Handling:
Ingeniøren Felix Stocks nyutviklede bil, «Saurion», er designet til å være en av de raskeste sportsbilene på markedet, og bilen skal testes i et løp mot et konkurrerende selskap om få dager. Men noen ønsker åpenbart at bilracet aldri skal finne sted.

Bilen er nemlig blitt utsatt for sabotasje, noe Hardy-guttene får merke godt på kroppen når de er ute og tester bilen. Plutselig virker det nemlig som om bilens funksjoner henger seg opp, og Frank og Joe er heldige som slipper unna uten en skramme.

Føreren av bilen er også blitt truet på livet. Hvem er det som står bak truslene, og hvorfor er vedkommende så oppsatt på at «Saurion» aldri skal få testet seg?

Guttene tar saken, men det tar ikke lang tid før den unike bilen stjeles fra garasjen den står i på Bayports motorsportsbane. På den samme banen skal et såkalt «demolition derby» finne sted, og etterforskningen fører til at Joe må ta plass bak rattet i en av bilene.

Han må manøvrere godt for at bilen skal tåle de harde påkjenningene. Og guttene må manøvrere riktig i saken for å finne de livsfarlige skurkene som vil utnytte «Saurions» ekstreme egenskaper.

   Joe turned the key again. This time the car didn't even grind. Joe decided he had better get out of the Purple Machine. He heard Rusk's car roaring straight toward him.
   Joe struggled with the safety belt. It seemed to be jammed.
   "Break off your flag!" Frank Hardy yelled across the arena at his brother. But Joe couldn't hear over the roar of the other car.
   Frank sprinted out into the arena toward the Purple Machine. As he ran, he saw the black and white car crash broadside into Joe's car.
   "Joe!" Frank cried. But Joe had disappeared from sight. In fact, the Purple Machine itself seemed to disappear. The last Frank saw of Joe's derby car, it was collapsing like an accordion file of purple metal.

Hovedkarakterer:
Frank Hardy
Joe Hardy

Andre faste karakterer:
Chet Morton | Tante Gertrude | Callie Shaw | Con Riley | Fenton Hardy

Sentrale gjestekarakterer:
Felix Stock | Curt Kiser | Jason Dain | Katie Bratton | Marvin Tarpley | Takeo Ota | Dwaine Rusk

Locations:
Bayport

Vurdering:
Jeg hadde ikke så store forventninger til denne, og den er i utgangspunktet ikke noen voldsom klassiker heller. Men det er utrolig hva man får til ved å bruke den klassiske oppskriften med litt flere av guttenes bekjente involvert, og et mysterium der guttene hentes inn på grunn av sine evner som detektiver – i stedet for at de «tilfeldigvis» havner oppi et mysterium. Legg til at skurkene i boken ikke er helt stereotypiske Hardy-skurker (ikke alle, i hvert fall), så blir dette faktisk en helt ok og godkjent handling. Fire svak, kanskje, men fortsatt en firer.

Forsider:

USA, 1992.
Paul Bachem.


Har du lest 'The Demolition Mission' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!