Jack Wayne


Jack Wayne Fullt navn: Jack Wayne
Alder:
Sivil status:
Bosted: Bayport
Yrke: Flyger
Beskrivelse: Kraftig og solbrent
Første opptreden: «Hardyguttene og den hylende sirene»

Jack Wayne er en ung flyger, kraftig og solbrent(40), som først blir kontaktet av Hardy-guttene når de vil undersøke skogsområdene nord for Bayport fra luften, og slippe løs et par brevduer som muligens kan føre dem på sporet av kjeltringer som har kidnappet Frank(30).

Senere blir flygeren meldt savnet etter at han har sendt en nødmelding fra flyet sitt, og det fryktes at han har styrtet i sjøen eller skogen nord for Bayport(30). Det viser seg at Jack er blitt kidnappet av en smuglerbande, og blir funnet i god behold på en karibisk øy når Hardyene løser saken(30).

Flyet eksploderer
Det er lite i første opptreden som tyder på at Jack skal komme tilbake i Hardy-universet, men det viser seg snart å være tilfelle. Allerede i neste bok er nemlig Jack tilbake med flyet sitt(31), og her presenteres han som en som «ofte har oppdrag for Fenton Hardy». Det blir også sagt at Hardy-guttene har kjørt med Jack mange ganger tidligere(31), og at han er en nær venn av Hardy-familien(32). Senere i serien får Jack ansvaret for flyet som Fenton Hardy kjøper(37), og han gir flytimer til Hardy-guttene(37)(38) – hvilket også inkluderer opplæring i sjøfly(42). Han har også helikoptersertifikat, noe Hardy-guttene ikke har(48). Tidligere har han gjort tjeneste i luftforsvaret, og han er fortsatt major i reservestyrkene(95).

Vi får etter hvert vite at flyet hans heter Skyhappy Sal(42). Flyet eksploderer imidlertid etter en flystyrt på et senere tidspunkt, som Jack bare så vidt slipper unna i live(65). Jack skaffer seg et nytt fly, også det med navn Skyhappy Sal(81), en tid senere. Det nye tomotors(79) flyet har en sølvskimret farge(81), og er alltid utstyrt med fallskjermer og tilbehør(79).

Driver charterselskap
Jack Wayne er en meget dyktig og kaldblodig flyger, som redder seg selv og passasjerene ut av livsfarlige situasjoner i luften(31). Selv kommer han ofte opp i farlige situasjoner; han blir for eksempel slått ned ved flyet sitt(37), og flyet hans blir også forsøkt bombet(37), eller når han blir kidnappet og truet til å fly bandittene til Mexico(43). Selv om han ble introdusert for leserne ved å være savnet etter en flytur, gjentar også det seg ved senere anledninger(65).

Jack har et eget kontor på flyplassen i Bayport(37), der han ofte samarbeider om oppdrag med andre piloter(65). Derfra eier og driver han Ace Air Service(95), og flyet hans har fast plass i Hangar B(37). Etter hvert starter han da også et eget charterselskap med base på flyplassen(74). Likevel kan han finne på å bo på et motell i Bayport(37). Bestemoren hans bor på sin side i Bangor i Maine(91).

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons