De norske utgavene


Liste over utgaver:
De originale bøkene (1950-2002)
Hardyguttenes detektivhåndbok (1959)
2i1-bøkene (1992-1998)
Nye Hardyguttene (2008-2015)
Hardyguttene junior (2011-2016)
Uoffisielle oversettelser (2017-)

Den første norske Hardy-boken ble gitt ut i 1950, og per dags dato kommer det stadig ut nye bøker der de unge detektivene Frank og Joe Hardy spiller hovedrollene.

Både form og innhold har imidlertid forandret seg siden begynnelsen, og grovt sett kan man dele de norske utgivelsene opp i fire deler - eller fem, om du vil:

Hardyguttene og skatten i tårnetDe originale bøkene kom ut med relativt jevne mellomrom fra 1950 til 2002, og inkluderer totalt 110 titler.

Disse utgivelsene er stort sett oversettelser av de originale, amerikanske bøkene - dog med to unntak, der originaltittelen i stedet er hentet fra Casefiles-serien.

Listen over de originale bøkene finner du her

Hardyguttenes detektivhåndbokHardyguttenes detektivhåndbok ses på som en del av den originale serien, men står likevel utenfor.

Dette fordi det ikke dreier seg om en enkeltstående bok med tildelt nummer, men en samling av flere mindre historier der det fortelles om metoder som politiet bruker i etterforskning av forbrytelser.

Les mer om detektivhåndboka her

Tigerslangen2i1-bøkene var en serie med utgivelser som kom på 1990-tallet, som er merkbart annerledes enn de originale bøkene av årsaker som er åpenbare: Det er to bøker i én.

Til sammen ble det bare utgitt sju bøker, der de tre første var oversettelser av den originale, amerikanske serien, mens resten var hentet fra Casefiles-serien.

Oversikten over 2i1-bøkene finnes her

Ekstrem fareNye Hardyguttene var en av de siste tilvekstene til det norske Hardy-universet, og den første boken kom ut i 2008.

Dette dreier seg om oversettelser av den amerikanske Undercover Brothers-serien, der historien fortelles fra Frank og Joes synsvinkel gjennom annethvert kapittel. Det ble gitt ut 22 bøker i serien, og siste bok kom ut i 2015.

Les mer om de 22 titlene i Nye Hardyguttene her

Fang tyven!Så kom Hardyguttene junior i 2011, den første serien i Norge der Frank og Joes yngre år ble fortalt.

Oversettelsene var hentet fra The Hardy Boys Secret Files, som i motsetning til i Norge ikke var den første barneutgivelsen i det amerikanske Hardy-universet. Tidligere var nemlig The Clues Brothers blitt utgitt, men den ble altså forbigått i Norge. Serien kom ut i tolv titler før det sa stopp i 2016.

Utgivelsene av Hardyguttene junior finner du her!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons