The Clue of the Hissing Serpent<< Forrige bok
      Neste bok >>

Nummer: 53
Utgitt: 1974
Sider: 181
Skrevet av: Andrew E. Svenson
Synopsis: Andrew E. Svenson
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Hardyguttene og den hvesende slange

Handling:
Hardy-guttene blir trukket inn i et merkelig mysterium når kameraten Chet introduserer dem for en ny hobby, nemlig luftballonger. En erfaren luftballongentusiast har nemlig fått i oppgave med å passe på en uhyre verdifull sjakkbrikke, Rubinkongen, men mannen mottar trusler fra fremmede menn og blir også jaget av en merkelig luftballong dekorert med et fryktinngytende slangemønster.

Rubinkongen skal overleveres til vinneren av det nært forestående sjakkmesterskapet i Hong Kong, men guttene får en mistanke om at den amerikanske mesteren som skal delta i mesterskapet blir avlyttet. Men hvem er det som står bak? Er det de samme mennene som er ute etter Rubinkongen?

På toppen av dette opererer svindlere fra Hong Kong i Bayport, og Fenton Hardy har fått i oppdrag å fakke gjengen som lurer store pengesummer fra troskyldige kunder.

Tre ulike mysterier ser ut til å være koblet sammen, og sporene fører guttene lenger unna Bayport enn de noen gang har vært før. Frank og Joe drar til Hong Kong for å forsøke å få kloa i bandittene som truer med å sette en stopper for sjakkmesterskapet i samme by.

   Seconds after the man left, Chet burst into the living room. "What's going on?" he asked. "Did I hear that man say something about going to Hong Kong?"
   "You did," Aunt Gertrude said. "And the answer is no!"
   "Now, Gertrude," Mrs. Hardy said, "it might not be such a bad idea."
   "Bad! It'll be a calamity! We'll never see these boys again. They might be kidnapped and taken to an opium den!"
   "Don't worry about a thing," Chet spoke up. "With me to help them they'll be perfectly safe!"
   "Chet, you've got a broken arm," Joe said. "You couldn't help."

Persongalleri:
Se den norske utgaven for utfyllende persongalleri.

Vurdering:
Denne boken har potensial, men jeg synes den blir for rotete og litt for begivenhetsløs til å gjøre noe voldsomt inntrykk. Kjeltringene er ganske åpenbare, og det blir litt for mye fomling frem og tilbake før det kommer noe gjennombrudd. Avslutningen i Hong Kong lever heller ikke helt opp til forventningene, og alt i alt skuffer boken noe.

Forsider:

USA, 1974.
Rudy Nappi.
UK, 1979.
Peter Archer.
UK, 1988.
Kenny McKendry.


Har du lest 'The Clue of the Hissing Serpent' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!