The Secret of Wildcat Swamp


The Secret of Wildcat Swamp<< Forrige bok
      Neste bok >>

ORIGINAL UTGAVE:
Nummer: 31
Utgitt: 1952
Sider: 212
Skrevet av: William Dougherty
Forsideillustrasjon: Bill Gillies
Norsk tittel: Hardyguttene i daudmannsmyra

Handling:
Guttenes naturfaglærer, Thomas Bailey, ønsker å ta med Frank og Joe til Vesten for å grave etter noen eldgamle fossiler som onkelen hans var på sporet av før han døde.

Onkelen ga fossilstedet navnet «Villkatt-sumpen», fordi han kom over et skilt i nærheten der det sto «Her hviler tyve villkatt--». Det gjør det hele enda mer interessant for de unge sporhundene, ettersom faren deres etterforsker en rekke togrøverier som har funnet sted den siste tiden. Hardys assistent, Sam Radley, overhørte nemlig en mistenkt snakke om «tyve villkatter», og dermed ser det ut til å være en sammenheng med de to sakene.

Er det togrøverne som har forsøkt å hindre Bailey i å dra til fossilstedet, for å holde ham unna bandens skjulested? Mye tyder på det, og når Frank og Joe drar sammen med ham, støter også de på hindringer.

De klarer å fange noen av kjeltringene, men bandittene rømmer fra fengselet før guttene i det hele tatt rekker å komme fram til Villkatt-sumpen. Vel fremme møter de en gutt og moren hennes som er i ferd med å miste gården sin, og forsøkene på å hjelpe dem fører guttene opp i flere farlige situasjoner.

Både Hardyguttene, vennene deres og den lokale politistyrken setter livene sine i fare i kampen mot den hensynsløse gjengen med banditter.

   "Cap said that's the way this section of the country is - all extremes," Frank returned. "This swamp of course is a low spot surrounded by hills and the stream we were following drains into it."
   Joe interrupted his brother by grabbing his arm.
   "There it is! The old sign!"
   To a shaggy willow tree, almost completely enveloped with vines that grew up its trunk and wound around its branches, was nailed an old, weather-beaten board. With a scramble, the Hardys cleared five feet of muck and landed next to the tree.
   "This is it! 'Here lie the bodies of twenty wildcat!'" Joe read.
   Frank was so excited that he failed to notice a rustle in the grass beside them. Both brothers heard the loud hiss-s-s-s that followed, and their hearts almost stood still as a deadly snake whipped into a coil not two feet from Frank's right leg.
   A second later its tongue quivered in readiness to strike!

Vurdering:
Jeg husker denne boka som spennende, men i et gjensyn i mer voksen alder skuffer den en smule. Det er en god stemning gjennom hele boka, og jeg er alltid fan av eventyr i Vesten, men i dette tilfellet blir en spennende hsitorie litt rotete fortalt. Det er absolutt verdt å lese, og det er også mye god lesning, men oppsummert gaper man kanskje over litt for mye. En sterk 4'er, dog.


The Secret of Wildcat Swamp, revidert utgaveREVIDERT UTGAVE:
Utgitt: 1969
Sider: 178
Skrevet av: Priscilla Baker-Carr
Forsideillustrasjon: Rudy Nappi
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Handling:
I likhet med bøkene både før og etter denne, var den reviderte utgaven av «The Secret of Wildcat Swamp» kun en forkortet utgave av orginalen som Priscilla Baker-Carr sto for. Det betyr at også her er endringene i den reviderte utgaven minimale.

Av kapitteloversikten virker det som om det først og fremst er de tidligste delene av boka som er forkortet i den reviderte utgaven. I den reviderte utgaven er det, som i de andre bøkene, 20 kapitler, mot 25 i originalen.

En av endringene som er enkel å merke, er at Jack Wayne - som i den originale serien først ble introdusert i forrige bok - nå sies å ha flydd med Frank og Joe «mange ganger tidligere».

   Frank and Joe had flown with Jack Wayne many times before. They admired the way he handled his plane Skyhappy Sal.
   After warming the engine for take-off, he swung the ship into the wind and lined up on the north-south runway, which paralleled the entrance road.
   "All set?"
   The passengers nodded, and Jack shoved the throttle forward. The powerful engine roared, and the plane rolled ahead. As it gained speed, the runway flashing below its windows, the plane suddenly gave a lurch.

Forsider:

USA original tekst, 1952.
Bill Gillies.
USA revidert tekst, 1969.
Rudy Nappi.
UK revidert tekst, 1977.
Peter Archer.
UK revidert tekst, 1985.
Ukjent.
UK revidert tekst, 1993.
David Browne.


Har du lest 'The Secret of Wildcat Swamp' på engelsk? Legg igjen en kommentar under!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons